Big Fish Café

BigFish

 

Gamle Baker’n

 

Baker’n har vært samlingssted på Skjærhalden i alle år. Nå er det nye eiere, full ansiktsløftning og helt nytt konsept. Et flott samlingspunkt for turister, hyttefolk og fastboende.

 

Det hele startet med blomsterallergi; Gro Huth drev blomsterforretning i Fredrikstad i mange år, men ble plutselig allergisk for blomster. Hun og mannen Thoralf leide seg et lokale på Skjærhalden, egentlig for å selge ut restlageret. I steden ble det til Strandcafeen, som de drev i fem år.

 

- Vi leide jo bare der, så når dette ble lagt ut for salg og da hev vi oss på. Det har vært en lang prosess. Vi kjøpte for to år siden, og åpnet i mars i fjor. Vi fjernet hele innmaten og lagde alt fra bunn av, forklarte Thoralf Huth.

 

Hemingway og Key West

Huth har oppbygging av restauranter som spesialitet og vært med å bygge opp mange utesteder i Oslo, det nye Støtvig Hotell på Larkollen, og oppussing av båten Henrik Ibsen som seiler på Telemarskanalen fra Skien til Dalen. Han innrømmer at han har hentet inspirasjon fra forfatteren Ernest Hemingway, Key West og Cuba på 1950-tallet til interiøret på Big Fish.

 

- Skulle vi lage noe nytt på Hvaler, måtte det bryte med alt som finnes her på forhånd. Vi vil være et rimeligere alternativ til de øvrige restaurantene her ute, hvor vi er med og utfyller det tilbudet som allerede eksisterer. Målet er å trekke enda flere gjester til Hvaler og Skjærhalden.

 

Alt fra bunnen

Her kan du få alt fra smørbrød og salater til fish&ships, bacalao, hjemmealget pizza og hamburgere.

 

- Vi lager alt fra bunnen av, vi har j tross alt en kokk på kjøkkenet. Her er pizzabunner, hamburgerbrød og alt annet brød bakt på huset og hamburgerne er selvfølgelig også hjemmelaget.

 

Big Fish er en ekte familiebedrift. I tillegg til Thoralf og Gro jobber også alle tre sønnene Christopher, Daniel og Peter der, og det er de som tar seg av den daglige driften, som kjøkkensjef, barsjef og personalsjef.

 

Satser mer på middag

I fjor var prøveåret, i år har de tatt med seg den erfaringen og lært.

 

- I år satser vi mye mer på middag og kommer til å ha en lunchmeny og en middgsmeny. Vi fikk litt føling på det i påsken, da hadde vi tre fulle bordsettinger her per dag; lunch og middag og fikk skviset inn en i mellom.

 

Big Fish har plass til 90 inne og 150 ute. De kan utvide til 200 ute, men tenker da at halvparten skal avsettes til barområde, så det blir et tilbud for alle.

 

- Vi prøver oss frem hele tiden, og ser hva som fungerer. Og her ute avhenger jo alt av været, legger Gro Huth til.