ÅRETS STØRSTE ARRANGEMENT PÅ HVALER: Havnefestivalen og Hvaler Triathlon på Skjærhalden sankthanshelgen


La oss lage tidenes arrangement på Hvaler!

I sankthanshelgen vil omtrent 200 deltakere komme til å beine ut av Skjærhaldens nye sandstrand og ut i Hvalers travleste havnebasseng for å kjempe om å bli mester av Hvaler Triathlon.

- Først må jeg fortelle at samfunnet på Hvaler har vært veldig positive og behjelpelig med arrangementet. Hvaler kommune har vært en enestående samarbeidspartner. Hvaler IL har rett og slett stått med armene åpne og spurt; hva kan vi bidra med? Primus motor for Hvaler Triathlon, Knut Egeland er tydelig fornøyd med mottagelsen prosjektet har fått av lokalsamfunnet på Hvaler.

- Tenk hvilket fantastisk syn det blir når over 200 deltakere vil fosse ut av stranden her for å prøve å vinne Hvaler Triathlon, forteller en entusiastisk primus motor for arrangementet, Knut Egeland.

 

- La oss lage tidenes arrangement og fest på Hvaler! Alt ligger jo til rette for en alle tiders folkefest i Skjærhaldens pulserende havneområde. Lions på Hvaler har i en årrekke arrangert Havnefestivalen på Skjærhalden. I stedet for å arrangere Hvaler Triathlon og Havnefestivalen på ulike helger, fant vi ut at det måtte være bedre å «slå sammen» disse to arrangementene, slik at begge arrangementene skjer sankthans-helgen, og publikum kan ha glede av et stort utvalg av aktiviteter, leker og konkurranser, forteller en engasjert Knut Egeland.

 

Vakre Skjærhalden blir i begivenhetenes sentrum sankthanshelgen

Knut Egeland har rikelig med erfaring med å arrangere Triathlon. Egeland er opprinnelig fra Sandnes og kommer fra salgssjefjobb i Intersport-systemet. Han har bodd i Fredrikstad i 13 år og har sluttet i jobben for halvannet år siden for å vie all tid til triathlon. I Fredrikstad og Uvdal har han arrangert Triathlon flere ganger både om vinteren og sommeren, og i Fredrikstad 16. august arrangerer han igjen triathlon i plankebyen.

 

- Spinoff-effektene er store. Vi ser for oss en stor helgeopplevelse på Hvaler med kultur, mat og overnatting. Dette vil gi en vinn-vinn situasjon for næringslivet og turismen, sier Egeland. Det er gøy med ildsjeler som Knut Egeland. Med et brennende hjerte for et triathlon-stevne på Hvaler er han i hvert fall med på å sette Hvaler skikkelig på kartet som en spennende destinasjon for friluft og aktiviteter. Knut Egeland har satset alle private midler for å få arrangementet i stand, og det sier vel det meste om en mann som ønsker Hvaler vel. Vi som er glad i Hvaler bør derfor kjenne vår besøkelsestid den 21. – 22. juni på Skjærhalden. Her skal det bli folkefest og liv!

Nye Kroksand. En fantastisk badestrand sto ferdig på Skjærhalden i fjor sommer. Dette er kanskje Norges flotteste "bystrand". Badeanlegget har dusjer. En baderampe for rullestolbrukere er tilrettelagt i den ene enden av stranda. Les mer her om denne flotte badestranden: http://www.hvalerturist.no/kirkoy-hvaler/

 

 

Mer attraktiv enn Birken

Kanskje kan Hvaler Triathlon bli like attraktiv som «Birken»? Alt ligger i hvert fall til rette for at et årlig arrangement på Hvaler vil trekke mange deltakere og publikum. Hvaler har naturen og elementene som gjør at øvelsene svømming, løping og sykling vil få en ekstra «boost» når det skjer i så spesielle omgivelser som på Hvalers rustikke landeveier, skoger og skjærgårdsområder. Det er også en trend i tiden som viser at både utøvere og publikum ønsker mer variasjon i sportsøvelser enn bare statiske og ensidige sportsutøvelser.

Endelig blir det arrangert Triathlon på Hvaler. Her vil deltakere og publikum få med seg den vakre og unik naturen på Kirkøy, Hvaler. Øya Kirkøy er jo som skapt for et triathlon med sin varierte natur og flotte skjærgård. Nesten utrolig at det ikke har vært arrangert triathlon her tidligere.

 

De siste årene har det jo vært et ekstremt fokus på å være god i en mosjonsidrett. Andelen av befolkningen som holder seg i god fysisk form har økt noe i forhold til tidligere, mens den største økningen er at mosjonister nå er i bedre form enn noen gang tidligere. Før var det nok at man var mosjonist, men nå er gjerne kollegaen eller naboen nesten på nivå med eliteutøvere som gjør sin sportsgren på heltid. Årsakene er flere, men det meste skyldes bedre privatøkonomi og mer fritid, samt et enormt fokus fra media på helse og skjønnhet. Derfor har det blitt så vanlig at mange er så gode i sin mosjonsgren at det ikke lenger vekker så stor oppmerksomhet hos menigmann ved en god idrettsprestasjon. For å bli god i triathlon må man øve på å mestre svært forskjellige øvelser og dermed har man større utfordringer i den fysiske treningen, noe som gir en voldsom respekt og beundring blant utøvere og publikum. Det er vel her noe av trenden i tiden ligger, at man har klart å gjøre noe «uoppnåelig» for «hvermannsen».


Løype for svømming i Skjærhaldens havnebasseng - olympisk distanse


Løype for sykling - olympisk distanse


Løype for løping - olympisk distanse


Program for Hvaler Triathlon 21-22 juni, 2014

 

Lørdag 21. juni:

Barnetriathlon:

Kl. 08:30 – 09:30Nummerhenting

Kl. 09:45 – 09:55Pre race

Kl. 10:00 – 12:00Barnetriathlon

Kl. 12:00 – 12:30Premieutdeling

 

Triathlon, sprint distanse:

Kl. 09:30 – 11:00Nummerhenting

Kl. 11:00Skiftesone åpnes for deltakere

Kl. 12:15 – 12:30Pre race

Kl. 12:45Skiftesone stenger, åpnes igjen når sistemann er ute av T2

Kl. 13:00 – 16:00Triathlon

Kl. 16:00 – 18:00Afterrace med premieutdeling

 

Søndag 22. juni:

Triathlon olympisk distanse:

Kl. 10:30 – 12:00Nummerhenting

Kl. 11:00Skiftesone åpnes for deltakere

Kl. 12:15 – 12:30Pre race

Kl. 12:45Skiftesone stenger, åpnes igjen når sistemann er ute av T2

Kl. 13:00 – 17:00Triathlon

Kl. 16:00 – 19:00Afterrace med premieutdeling

Se ellers ytterligere info på: Hvalertriathlon.no


Se her hvilke transportmuligheter du har for å komme deg ut til Skjærhalden sankthanshelgen.