Det er en lykke å få høre vann klunke inn til svabergene, se havet på nært hold og kjenne den salte vinden. Strandhugg på en øy innen ferden går videre. Bare å hoppe ombord i fergen igjen når andre øyer frister.

 

Fergene til Hollungen seiler blant annet gjennom det vakre Gravningsundet (sundet mellom Søndre Sandøy og Nordre Sandøy.

Hollungen er fergesambandet mellom de østlige øyene i Hvaler kommune. Fergene har base på Skjærhalden, og frakter både passasjerer, biler, lastebiler, osv. til alle øyer utenfor Skjærhalden.Øyhopping er også en populær måte å benytte seg av det unike fergesambandet. M/S Hollungen, M/F Hvalerferga II og M/S Olava har til sammen 19 avganger daglig. Med disse koselige fergene kan du loffe fra øy til øy på en opplevelsesrik og bedagelig rundtur i Hvalers skjærgård. Nyt skjærgården på Hvaler sammen med venner og familie. Fra soldekket på fergene har du fantastisk utsikt til Europas vakreste skjærgård.

Nyt skjærgården på Hvaler sammen med venner og familie. Fra soldekket på fergene har du fantastisk utsikt til Europas vakreste skjærgård.

Legg sommerfesten, seminaret, julebord eller bryllupsfeiring til Hvalers skjærgård. Velsmakende matservering og alle rettigheter. Minimumsleie er 3 timer. M/S Hollungen og M/S Olava tar henholdsvis 25 og 48 personer.

I forbindelse med utvidelse og omorganisering av driften, valgte vi Hollungen og Hvalers skjærgård som ramme rundt orienteringen for våre ansatte. Vi benyttet storskjermen til gjennomgang av forandringen, og avsluttet det hele med en herlig skalldyrsbuffet og dans på dekk. Takk for en inspirerende kveld.
— Gunnar Robertsen, Robertsen Technology
 

HOLLUNGEN AS

Havn – Skjærhalden
Reisende i året – ca. 100 000
Avganger i døgnet – 19
Antall ferger –  4

 

 

FERGER

MF Gravningen
MF Hvalerfergen II
MS Hollungen
MS Olava

 

 

ANLØPSSTEDER

Lauer
Herføl
Nedgården - Søndre Sandøy
Buvika - Søndre Sandøy
Sanne - Nordre Sandøy
Makø - Nordre Sandøy

 

OPPGAVER

Passasjerfrakt
Frakt av gods
Frakt av kjøretøy
Charterturer
Beredskap

 

KONTAKT

Telefon direkte til båt:
908 57 121
Epost: post@hollungen.no