Back to All Events

Julemarked på Kystmuseet

Kom i god julestemning , la deg inspirere av den lune og gammeldagse atmosfæren på julemarkedet som arrangeres på Kystmuseet den 6. desember.

Kystmuseet Hvaler og Hvaler Kulturvernforening ønsker velkommen til julemarked i stemningsfylte omgivelser på Kystmuseet lørdag 6. desember kl. 12-15. Her kan du nyte stemningen til fulle i julepyntede stuer og idylliske omgivelser. Emilstua er gjort klar til jul anno 1912 og i finstua gjør man seg klar til julefeiring anno 1890. På tunet er det store juletreet tent. Her holder Hvaler musikkforening konsert mens vi inviterer til gang rundt juletreet. I de mange markedsbodene kan du gjøre unna flere gode julegavekjøp. Museumsbutikken holder åpent på låven. Her vil også Hvaler Kulturvernforening selge gamle skoleplansjer- og kart fra Brekke skole. Inntektene går til restaurering av den gamle skolen som er Hvalers første faste skole og Norges eldste bevarte skolebygning.

Det vil være ulike aktiviteter for barn rundt omkring på området i tillegg til demonstrering av gamle håndverksteknikker. Og blir dere sultne, fortvil ikke. Her fås kjøpt både, grøt, fiskekaker og pinnebrød. For dere som ennå ikke er lei av Grunnlovsjubileet er dette siste mulighet til å se vår jubileumsutstilling om 1814 på Hvaler. Vi byr på smaken av 1814 og serverer vassgrøt.

Du kan lese mer om jul på Kystmuseet og de andre avdelingene i Østfoldmuseene her.

Velkommen til god gammeldags julestemning. Husk kontanter!