Back to All Events

EPLEFESTIVALEN 2014 PÅ HVALER - Kom og smak på Hvaler!

Eplefestivalen 2014 - kom og smak på Hvaler!

Takket være Hvalers gode klima og mange hundre år med sjøfart og handel internasjonalt, så har Hvaler tross øyrikets beskjedne arealstørrelse et meget rikt og variert sortiment av epler. Fra gammelt av har fruktdyrking vært en stor næring på de bebodde øyene, men på 1950-tallet ble de fleste trærne hugget. Nå synes interessen å komme tilbake, noe den årlige eplefestivalen som arrangeres på Kirkøy hver høst vitner om. 

Lokale bønder og småbrukseiere stiller mannsterke opp på Rove (Kirkøy) den 21. september. Her kan du la deg friste av den store utstillingen av eplesorter, duften av eple- og kanelbakst fra eplekafeen, de mange forskjellige markedsbodene med nylig innhøstede frukter og grønnsaker. Mange aktiviteter for barn gjør at hele familien vil storkose seg her.

Eplefestivalen er blant de største årlige arrangementene på Hvaler og trekker mange besøkende fra nære og fjerne steder. Her gjøres handelen på gamlemåten, så husk å ta med kontanter og godt humør, noen kjente treffer du sikkert også! Vel møtt!

Saftig epler fra hagen til Kystmuseet på Hvaler

Earlier Event: September 20
ØYMARSJEN 2014
Later Event: September 27
Sildeaften 2014 på Første Reis