Back to All Events

Litteraturfestivalen ORD I GRENSELAND 2014 - Gamlebyen Fredrikstad

Fredag 5. september 

Kl. 17.00-20.00: Skrivekurs med Jan Kjærstad. Plus-skolen, Gamlebyen
Kjærstad gir deltakerne en verktøykasse full av nyttige redskaper, men først og fremst ønsker han å inspirere hver enkelt til å gjøre det vanskeligste av alt: få de første setningene ned på papiret.
F
redag 5.september kl. 17-20 og lørdag 6. september kl. 10-14.
Meld deg på her

Kl. 17.00: Bokmarked i Vinmonopolets lokaler, Gamlebyen.
Lions arrangerer bokmarked – fredag ettermiddag og lørdag fra klokka 10.00.

Kl. 18.00: Teaterforestilling: 1814 – Nære på! – Teglhuset

Du trodde kanskje at 1814 bare er en historie om grunnloven og eidsvollsmennene? Jon Ewo og Bjørn Ousland snakker og tegner oss gjennom hele dette viktige året i Norges historie. For å forstå hva som skjer på Eidsvoll og betydningen av det som skjer, trekker de linjer både bakover og framover i tid. Dette er en blanding av foredrag og teater, og passer for ungdom og voksne. 
Kjøp billett her.

Kl. 18.00: Kjell Arild Pollestad:  Muntre streiftog gjennom litteraturen – Magenta
Forfatter Kjell Arild Pollestad er både en kjær og kontroversiell skikkelse i norsk åndsliv. Grunntonen i hans omfattende forfatterskap er dog takknemlighet for tilværelsen. Tema for dagen er: «Fra oversetterens verksted. Muntre streiftog i gammel litteratur»
Kjøp billett her.

Kl. 19.00: Galleri Biedilæ & Vedvik – Bastion 5
Fernanda Branco holder foredraget «Transversal lines – a performance travelling within Abstract». Arrangementet er i regi av Østfold Kunstnersenter. Gratis adgang.

Kl. 19.00: Cafeteatret i Fredrikstad  – Fredrikstads gamle kvinnefengsel
To teaterstykker av Samuel Beckett; «Komme og gå» og «Katastrofe».
Skuespillere: Kristine Ulfeng, Helga Aakre, Guro Nereng, Kai Helge Hansen, Knut Graarud og Truls Korsgaard. Regi: Thor Rummelhoff.
Kjøp billett her.

Kl 19.00: Polfareraften – Majorens Kro & Stue
Middag og foredrag ved Tommy Tindlund.

Kl. 19.00: Poesi i Grenseland – Østre Fredrikstad kirke
Urfremføring: Missa Poetica  ”Ordet gjennom ordene”
Østre Fredrikstad kirke fredag 5. september kl. 19 og   Fredrikstad Domkirke søndag 7. september kl. 19. Deltagere: Liv Mevang Bjerkensjø (poesi), Liv Frengstad (cello), Dan René Dahl (orgel og klaver), Knut Erling Johansen (celebrant), Casper André Lugg (poesi), Carl Andreas Næss (klaver og harmonium), Helga Johanne Størdal (sang) og Freddy Fjellheim (poesi). Arrangementet er i samarbeid med Kirken i Grenseland, er støttet av Norsk Kulturråd, Norsk Forfattersentrum og Fredrikstad kommune.
Arrangementet er gratis

Kl. 20.00: Festmiddag – Kommandantgården
Lurer du på hva de spiste på Eidsvoll i 1814? Bli med på historisk måltid i tidsriktige omgivelser. Lise Finckenhagen (det norske kokkelandslaget) geleider oss gjennom måltidet og forteller om kostholdet i Norge på den tiden. Før vi går til bords fremfører skuespiller Ola B. Johannessen Terje Vigen av Henrik Ibsen. Pris 750,- pr. person. Drikke til maten er ikke inkludert.
Kjøp billett her.

Kl. 20.00: Filosoficafeen: Mytekalender ved Terje Nordby – Magenta
Myter er kollektive vrangforestillinger og historier, legender og sagn, samt begivenheter, som har skapt seg en plass i vårt felles minne. Hva er mytenes opprinnelse og hvordan har de endret seg i tidens løp? Terje Nordby presenterer myter satt inn i en sammenheng som angår oss og knyttet til dagens dato.
Arrangementet er i samarbeid med Litteraturhuset i Fredrikstad
Kjøp billett her.

Kl. 20.00: Detektimen – Teglhuset
med Jan Ove Ekeberg, Tom Kristensen og Jan-Erik Fjell:
Tre av Norges mest hardtslående og høyaktuelle krimforfattere barker sammen en fredags kveld. Med temaer som terror, grådighet, død, lidenskap, økokrim, mafia, drap og Taliban burde det være duket for spenning i natten.
Kjøp billett her.

Kl. 21.00: Konsert – Magenta
«The Booze Brothers»
CC 100,- betales i døra.