Back to All Events

Åpningsarrangement Litteraturfestivalen ORD I GRENSELAND 2014 - Gamlebyen i Fredrikstad

  • Hydrogenfabrikken 2 Øraveien Fredrikstad, Østfold, 1630 Norway (map)

Festivalåpning på Hydrogenfabrikken torsdag 4. september kl. 18.00

Overrekkelse av Ord i Grenseland-prisen 2014
Ord i grenseland-prisen tildeles årlig en skjønnlitterær kvinnelig forfatter eller poet som er forfulgt, truet eller fengslet. Hun får prisen for å ha utfordret og satt spørsmålstegn ved religiøse, sosiale, kulturelle konvensjoner og hun skildrer den kvinnelige erfaringen i et frihetsperspektiv.

Jon Michelet

Jon Michelet

Forfatterintervju: Jon Michelet i samtale med Fredrik Wandrup
Michelet har de to siste årene gjort formidabel suksess med sin dikteriske beretning om Norges sjømenn under verdenskrig II, «Helter til sjøs: Skogsmatrosen» (2012) og «Helter til sjøs: Skytteren» (2013). I utgangspunktet var det ment å bli en trilogi (bok nr. tre kommer i høst), men Michelet har fått slik tilgang på autentisk bakgrunnsmateriale at han nå planlegger å utgi ytterligere to romaner i serien.

Konsert med Håkon Paulsberg med band – en hyllest til jubilanten Alf Prøysen
Paulsberg er musiker og komponist, bosatt i Rygge. Han har fra 1980 opparbeidet seg lang erfaring som trommeslager innenfor en rekke stilarter, særlig innen jazz. Mot slutten av 1990-tallet skiftet han musikalsk rolle –  til å bli gitarist og sanger med tolkninger av Alf Prøysen som spesialfelt.

Kjøp billett HER