Tekst: Ingrid Østang / Visit Hvaler <> Foto: Visit Hvaler / Hvaler Bygg

- Vi er et allsidig byggefirma som syns alle oppdrag er spennende, sier Magnus Aleksandersen, daglig leder i Hvaler Bygg Entreprenør AS på Vesterøy.

Lang erfaring
I 2005 ble Hvaler Bygg Entreprenør AS opprettet. Men med over 30 års erfaring fra byggebransjen, er Hvaler Bygg Entreprenører AS blitt en totalentreprenør som tilbyr gode og helhetlige pakker til kundene sine.

- Vi driver snekkerarbeidet, og engasjerer underentreprenører på alle de andre punktene slik at kunden kan føle seg trygge på sluttproduktet, sier Magnus. Firmaet startet med 5-6 mann, men med tiden fordoblet antallet seg. I dag har er det 12 ansatte som river og bærer, hamrer og spikrer, bygger og skaper magi. 

- Om det ringer noen og spør om vi kan sette inn en dør for dem, så klart vi kan. Og om noen spør om vi vil bygge en hytte eller et hus, er vi ikke sene om å gjøre det heller, sier Magnus

 
 

Lenge leve hytta
Hvaler Bygg har mange arbeidsoppdrag på eldre hytter ute i Hvaler-skjærgården. Da er det som regel snakk om modernisering. 

- For å gjøre hyttene mest mulig vedlikeholdsfrie brukes malmfuru og Keboney. Dette er kledninger som gjør at hyttene gråner av sol og vind. Vedlikeholdsfrie aluminiumsvinduer er også blitt veldig populært, forteller Magnus. Hvaler Bygg har mange hyggelige og fornøyde kunder. Av alle hytteeierne de har samarbeidet med, er det allikevel én som har utmerket seg spesielt:
 
- Vi har en tidligere kunde som gjerne reiser fra Oslo til Hvaler for å vise hytta si til våre potensielle kunder som ønsker en referanse, forteller Magnus. Det er da også en drøm av en hytte Hvaler Bygg bygde for denne karen ute ved Papperhavn et sted for noen år tilbake. 

 
 

Homlungen Fyr
Noen ganger er det langt større oppdragsgivere å forholde seg til enn hytteeiere. Hvaler Bygg har nemlig gjort flere jobber for Kystverket og Oslofjordens friluftsråd. 

Vi har restaurert los-stasjonen på Skipstadsand og satt i stand kystledhytta på Akerøya med nye vinduer og nytt kjøkken i opprinnelige farger, forteller Magnus.

Og – i tidsrommet 2013-2016 arbeidet Hvaler Bygg i flere omganger på  selveste Homlungen Fyr.

 
 

Sidebygget fikk nytt tak, båthuset ble restaurert og nytt bad ble bygd i hønsehuset da Homlungen Fyr fikk lagt inn vann og kloakk for tre år siden. I år ble det ytre restaureringsarbeidet på selve fyret ferdigstilt. Nå står Homlungen Fyr og skinner i solnedgangen med flunkende nye yttervegger og vinduer. Om det går igjen noen høns på det nye badet på Homlungen Fyr er ikke godt å si. 

 
 

For Hvaler-folket også
Men hva med lokalbefolkningen på Hvaler? Hva ønsker de?

Det går som regel i oppgradering av bad, nytt tak, fasader og tilbygg. Innimellom jobber vi med arkitekttegnede hus også. Da kan det vært snakk om spennende arkitektur, som for eksempel hus i Funkis-stil, forteller Magnus. 

I blant er det de gode, gamle Hvaler-husene som trenger litt ekstra omsorg - i form av restaurering eller oppbygging. 

Nylig jobbet vi på et gammelt hus fra 1816, som vi bygde opp mer eller mindre slik det opprinnelig var, sier Magnus.

Resultatet ble bra og huset står igjen sterkt og støtt i god Hvaler-jord. Når høststormene feier rundt hushjørnet, er det godt å vite at Hvaler Bygg Entreprenør AS står klare for å jobbe for deg - hele året, i all slags vær.

 
 
 

 

Hvaler Bygg Entreprenør AS:

  • Hvaler Bygg holder til i Fastlandsvien 12, 1684 Vesterøy på Hvaler.
  • Hvaler Bygg har hovedsakelig faste samarbeidspartnere når det gjelder grunnarbeid, murer, rørlegger, elektriker og malere. 
  • Hvaler Bygg samarbeider med lokale arkitekter ved behov.
  • Hvaler Bygg utfører hovedsakelig oppdrag i nedre Østfold, med Hvaler og Fredrikstad som det største nedslagsfeltet. Hvaler Bygg har ansatte i Sarpsborg, Fredrikstad-området, Kråkerøy og Hvaler.
  • Hvaler Bygg leverer tjenester som: Restaurering, nybygg/tilbygg, hyttebygging, tak og fasade, rehabilitering av bad og kjøkken, reparasjoner og totalentrepriser med mur/el/rør.

Se også brosjyre fra Hvaler Bygg ->

For mer informasjon om Hvaler Bygg, se www.hvalerbygg.no, ring 69 37 67 92 eller skriv til postmaster@hvalerbygg.no. 
(Kilde: www.hvalerbygg.no)