Frihet & Eventyr

Padle på et stille hav eller lek i bølgene. Utforsk trange sund og viker. Du kommer fascinerende tett inn på fuglelivet der du glir nærmest lydløst gjennom det solglitrende vannet.

 

Kajakk året rundt

pikesten fyr, Brattestø på Asmaløy.

Skjærgården på Hvaler regnes som ett av landets beste og mest unike padleområder. Det er sjelden man finner en skjærgård som er så lett tilgjengelig som Hvalers arkipelago. Selv om det skulle blåse kraftig opp er det som regel enkelt å finne beskyttende leder mellom øyene eller i kilene og sundene. De mer beskyttende farvannene er også utmerkede for familien eller nybegynneren for å prøve seg på kajakksporten og finne sitt eget yndlingssted i skjærgården.

For deg som søker utfordringer og bølger byr Hvaler på mange fine og egnede områder der du kan plaske og leke i høy sjø. Følgende tre steder er det ofte røff sjø; Vestsiden av Akerøya (her er du utsatt/i fare ved havari), sydvestområdene av Vesterøy, Asmaløy, utefor strendene Ørekroken og Storesand på Kirkøy, og vestsiden av øya Herføl.

Det passer godt å padle året rundt, og du får ulike opplevelser avhengig av når på året du velger å padle. På våren ligger skjærgården øde og stille, og du har hele den vakre skjærgården for deg selv. Om sommeren surrer det av liv. På høsten er det kraftigst blåst, og på vinteren da isen har lagt seg i vikene råder en fantastisk ro.