Magisk velkomst


Filmen er laget av Mathias Gran

 

På vei til Hvaler. Endelig! Der borte, på andre siden av broen, der starter eventyret Hvaler. Foto © Eirik Dahl I Dahl Media Photography

De fleste som er glad i Hvaler-øyene har et kjærlig forhold til det storslåtte og vakre synet som møter en i det man kjører over «inngangsporten» til øyriket, Puttesund bro. For ikke å snakke om førstegangsbesøkende som får denne magiske forretten midt i fleisen, ofte etterfulgt av et betatt og forundret ansikt som spør; kan det virkelig bli bedre enn dette?

Mange mener nok at partiet etter broen, hvor man kjører fra holme til holme langs med vannet, ja bare noen få centimeter over vannflaten, er det beste området i hele Hvaler-arkipelet. Mange blir så bergtatt der de sitter i bilen og speider ut på sjøglitrende hav og yrende båtliv mellom holmer og skjær, at her må man bare stoppe på første holme og komme seg ut for å betrakte øyer på øyer og blått hav så langt øyet kan se.

Det er vel ikke så mange kommuner i Norge man kan telle på en hånd som kan servere en slik velkomsthilsen i det man passerer kommunegrensen. Velkommen til Hvaler!

 
Embed Block
Add an embed URL or code. Learn more