Herføl

Å besøke Herføl er alene verdt turen til Hvaler. Å finne en øy med mer naturhistorie og spektakulært landskap blandet med klassisk skjærgård à «Sørlandsidyll» skal man lete lenge etter. Herføl ligger syd på Hvaler på grensen til Sverige i sydøst og det åpne storhavet i syd og vest. På innsiden av øya er det langt lunere med skog og boliger, de fleste av både privatboliger og fritidsboliger ligger her på innsiden av øya. Herføl er full av jettegryter og har Norges to største bronsealderrøyser. En enorm rullsteinstrand viser sporene etter raet som var dannelsen av regionen her og i Vestfold på den andre siden av Oslofjorden. Det er en koselig landhandel med kafé her og ved Herføls fergeleie ligger Herføl Marina med kiosk og kafé.

Det kjente sjømerket Linnkleppen rager stolt over ra-landskapet på Herføl.

Det kjente sjømerket Linnkleppen rager stolt over ra-landskapet på Herføl.