Kirkøy

Kirkøy

Kirkøy er Hvalers største øy og «hovedstaden» Skjærhalden ligger her med alle sine butikker og restauranter og er naturlig nok Hvalers største gjestehavn. På Kirkøy kan du blant annet vandre på merket sti gjennom variert natur med vindpint gammelskog, sandstrender og svaberg.  Du kan starte fra nasjonalparkssenteret på Skjærhalden og følg kyststiens blå merker ut mot det fredete fyret Homlungen.  Stien går gjennom litt ulendt terreng videre til badestranda på Storesand, for øvrig en av landets beste sandstrender. I sommersesongen er det strandkafé her. Ellers er øya preget av rustikke og bitte små steder her og der, gjerne med bondegårder og jordbruksdrift i omkringliggende landskap. Golfbane er det også her. Overnattingsmuligheter er Hvaler Gjestgiveri, rorbuer, utleiehytter, og teltplasser finner du på egen hånd etter lov om allemannsretten.

Skulpturparken ved Røsshue på Kikrøy

Skulpturparken ved Røsshue på Kikrøy