Spjærøy

Spjærøy

Spjærøy er den minste av øyene som har fast bilveiforbindelse. Til tross for øyas beskjedne størrelse byr den på et rikt kultur- og friluftsliv. Her finnes blant annet Kystmuseet på Hvaler som viser Hvalers historie, både til lands og til havs. Amfiteateret «Brottet» har også Hvalers historie innlemmet i sine forestillinger her på sommerkveldene. Naturen er magisk og en biltur på Dypedalsveien blir til en fantastisk uforglemmelig opplevelse. En båt- eller padletur i det idylliske Skjelsbusundet er også noe man bør unne seg. Unntatt Sand Marina er det ingen faste butikker og severingsteder på Spjærøy, men det er sjeldent noe problem med kort avstand til Vesterøy og Asmaløy. Hvaler Camping ligger langs riksvei 108 – siste vei til høyre rett før brua som går over til Asmaløy. 

Restene etter Hvalers steinhoggervirksomhet er sterkt tilstede på Spjærøy.

Restene etter Hvalers steinhoggervirksomhet er sterkt tilstede på Spjærøy.