Det er ganske enkelt å reise til Hvaler. Visste du forresten at du kan reise tørrskodd fra Oslo Bussterminal direkte ut til Hvaler?

Ankommer du med fly til Oslo Lufthavn Gardermoen eller til Moss Lufthavn Rygge kan du gå tørrskodd fra flyterminalen og inn i buss som frakter deg direkte til Fredrikstad. I Fredrikstad går du av bussen og går på bussen som tar deg ut til øyriket Hvaler.

 

Buss til Hvaler

Hvilket transportmiddel skal jeg bruke?

Det er i hovedsak tre transportmidler du kan bruke for å komme ut til Hvaler; bil, buss og tog/buss (overgang til buss i Fredrikstad). Hvalerøyene ligger bare knappe 15 minutter i kjøretid fra Fredrikstad sentrum. Busskommunikasjonen mellom Fredrikstad og Hvaler er svært god, det samme er busskommunikasjonen mellom Hvaler og Oslo. Nærmeste internasjonale flyplass (Rygge) ligger bare 40 minutters biltur unna Hvalers øyrike.

Med bil tar det omtrent bare én time og førtifem minutter å kjøre fra Oslo sentrum til Hvaler. Det er forresten en betjent bensinstasjon på Vesterøy, og en helautomatiske drivstoffpumper på Skjærhalden.

Om du er av typen som foretrekker å la blikket nyte naturen på reisen og ha reisen som en del av målet, så vil vi anbefale en reise med NSB som tar deg med på en flott togreise i vakkert Østfoldlandskap. Togturen ender i Fredrikstad og her tar du bussen videre ut til Hvaler-øyene. 


Nedenfor og i rammen til høyre finner du all relevant reiseinformasjon for kollektivtrafikk du kan benytte deg av for å komme til og fra Hvaler, uansett fra hvor du starter reisen. Husk hvor viktig det er med en tid- og rutetabell om du skal på øyhopping med Hvaler-fergene (se tabellen med øyhoppingsfergen. God tur til Hvaler!


ØYHOPPING PÅ HVALER

Hollungen er fergesambandet mellom de østlige øyene i Hvaler kommune. Fergene har base på Skjærhalden, og frakter både passasjerer, biler, lastebiler, osv. til alle øyer utenfor Skjærhalden.Øyhopping er også en populær måte å benytte seg av det unike fergesambandet. M/S Hollungen, M/F Hvalerferga II og M/S Olava har til sammen 19 avganger daglig. Med disse koselige fergene kan du loffe fra øy til øy på en opplevelsesrik og bedagelig rundtur i Hvalers skjærgård. 


SKJÆRGÅRDSCRUISE PÅ HVALER OG I KOSTERHAVET I SVERIGE

På 50 minutter tar M/S Vesleø II dere til en fantastisk skjærgårdsreise i Hvalers øyparadis og over til Sveriges flotteste skjærgård - kysten av Strømstad og deler av Kosterhavet.  Hele året har Hvaler Fjordcruise avganger fra Skjærhalden til Strømstad med M/S Vesleø II. I sentrum av Strømstad finner du et tilbud av over 120 butikker av alle slag og mange forskjellige restauranter og kafeer. Opplev livet på torget, se det yrende båtlivet og folkevrimmelen i Strømstads haveneområde.

REISEN FRA SKJÆRHALDEN TIL STRØMSTAD SEILES GJENNOM STORE DELER AV YTRE HVALER NASJONALPARK OG KOSTERHAVET NATIONALPARK. LES MER OM DE TO NASJONALPARKENE HER ---->

Bestill en opplevelse langs svenske- og norskekysten Vi har gitt utallige bedrifter morsomme, avslappende og annerledes turer hos oss. Vårt mannskap er der for deg og ditt selskap, og leder deg gjennom havets skjær der dere kan nyte av alt det skjærgården har…

Vesleø II har en kapasitet på 146 passasjerer. Det finnes 80 sitteplasser m/bord i salongen og ca. 60 sitteplasser på soldekket. Det finnes muligheter for enklere serveringer av lunsj, middag, ulike typer av buffé, skalldyr, sandwicher og drikke ombord.

FORFØRENDE OG PRISBELØNNET KYSTSTREKNING. SKJÆRGÅRDEN PÅ HVALER OG KYSTOMRÅDET UTENFOR STRØMSTAD MED KOSTERØYENE, HAR I FLERE GENERASJONER TILTRUKKET OG FORFØRT SINE BESØKENDE. DENNE KYSTSTREKNING GIKK TIL TOPPS I INTERNASJONAL KÅRING (COASTAL MARINE UNION).

Et skalldyrscruise er fantastisk når havet ser ut som bildene i bakgrunnen. Siden vi har Hvaler, Oslofjorden, Kosters skjærgård og den svenske vestkysten i vår nærhet, har vi har alltid muligheten til å søke oss mot de vindstille områdene for å skape den perfekte ramme rundt turen.

Hva med en skalldyrbuffé på Furuholmen? Eller bare nyte av mat og drikke på båtreisen og holde konferansen på hotellet?

Vesleø II har også muligheten til å hente opp passasjerer i Halden, Fredrikstad, Skjærhalden, Grebbestad eller Fjällbacka for kjøring til Strømstads ulike hoteller. Det finnes muligheter for å holde konferanser ombord og holde kveldene fri for andre aktiviteter.

Opplev Kosterhavets- og Ytre Hvalers marine naturpark med en guidet båtreise samtidig som vi viser litt av det som finnes under havets overflate via våre tv-skjermer og båtens naturpassage.

Vi samarbeider også med Sven Lovéns marine senter på Tjärnö, Naturrum på Koster (Sverige) og Natturrum på Skjærhalden (Norge). Under den ordinære turen mellom Skjærhalden og Strømstad har man også muligheten til å handle avgiftsfrie varer(taxfree).

Transport fra rygge

Oslofjordregionen er betjent med tre internasjonale flyplasser. 

Den største flyplassen i Norge er Oslo Gardermoen. Alle de største flyselskapene flyr til Gardermoen, som i fjor ble regnet som den travleste flyplass i Norden. Moss Lufthavn Rygge og Sandefjord Lufthavn Torp er de andre flyplassene, og de ligger på hver sin side av Oslofjorden.

 

Slik reiser du til Hvaler fra Oslo Lufthavn

  1. Flybussekspressen (Kjøp billett her --->)tar deg direkte til Fredrikstad på omtrent 2 timer. Fra Fredrikstad tar du buss videre ut til Hvaler med Timekspressen linje 6 eller Østfold Kollektivtrafikks busslinje 365.
  2. Det andre alternativet er å reise fra Oslo Lufthavn Gardermoen med Flytoget (20 min til Oslo), eller med et lokal tog (rimeligere pris, 45 min til Oslo). Kjøp billett med Flytoget her -> Fra ankomst på Oslo S kan du ta toget til Fredrikstad og buss fra Fredrikstad til Hvaler, eller spasere over til Bussterminalen og ta direktebuss til Hvaler -Timekspressen linje 6 / kjøp billett her--->. Kjøp togbillett med NSB her ---->
  3. Det tredje alternativet er med Flybussen fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Bussterminalen og her kan du gå ombord i direktebuss til Hvaler - Timekspressen linje 6 / kjøp billett her--->

 

Slik reiser du til Hvaler fra Moss Lufthavn Rygge

(Moss Lufthavn Rygge eksisterer ikke lenger)

Fra Moss Lufthavn Rygge er det enkleste å ta Flybussekspressen fra lufthavnen direkte til Fredrikstad (omtrent 30 min)(Kjøp billett her --->). Ved ankomst Fredrikstad kan du ta enten Timekspressen linje 6 eller  Østfold Kollektivtrafikks busslinje 365 direkte ut til Hvaler.

Et annet reisealternativ fra Moss Lufthavn Rygge er en litt mer tungvindt måte å reise på; spaser fra lufthavnen (15-30 min -kommer an på bagasje og ganghastighet) til motorveibroen over E6. Her stopper Timekspressen linje 6 / kjøp billett her--->, og belønningen for slitet er at denne bussen tar deg direkte ut til Hvaler.


Slik reiser du fra Sandefjord Lufthavn Torp

Fra Sandefjord Lufthavn Torp kan du enten ta buss direkte til Oslo, buss/tog til Horten og ferge over Oslofjorden fra Horten til Moss, og tog fra Moss til Fredrikstad, og buss fra Fredrikstad til Hvaler.

Ta flybussen "Torp-Ekspressen" (kjøp billett her) direkte inn til Oslo sentrum og Bussterminalen (normalt knappe 2 timer). Fra busstermialen  kan du gå ombord i direktebuss til Hvaler - Timekspressen linje 6 / kjøp billett her--->

Ta busslinje 182 mot Tønsberg, gå av på Jarlsberg Travbane og ta busslinje 01 herfra til Horten fergeleie (reisen fra lufthavn til fergeleie er på omtren 1 time og 20 min.). Fra fergeleiet tar du fergen Bastø Fosen over Oslofjorden (mange avganger i timen) en reise over fjorden som normalt tar 30 minutter til Moss. Vel fremme i Moss tar du toget til Fredrikstad. Ved ankomst Fredrikstad kan du ta enten Timekspressen linje 6 eller  Østfold Kollektivtrafikks busslinje 365 for å komme ut til Hvaler.

Begge reisealternativene fra Torp til Hvaler kan variere i tid i forhold til hvor "heldig" man er på å treffe på nære avganger samt rush-tid, det er derfor vanskelig å anbefale hvilket alternativene som er å foretrekke da begge reiseruter kan vise seg å raskest/saktest. 


TAXI-BÅTER PÅ HVALER

EKBLAD - 90 11 60 33 / 69 37 92 66 Havn: Skjærhalden

BÅT-TAXI'N - 47 86 66 66  Havn: Skjærhalden


DROSJER / TAXI PÅ HVALER

Kirkøy 90 18 24 28

Vestre Hvaler: 90 99 81 71


 

BUSS FRA OSLO TIL SKJÆRHALDEN (SANNTID)


ALLE TOG FRA OSLO LUFTHAVN (SANNTID)


ALLE TOG FRA OSLO TIL FREDRIKSTAD (SANNTID)


ALLE BUSSLINJER TIL STEDER I ØSTFOLD FRA FREDRIKSTAD


REISE FRA HVALERTIDTABELL FOR FLYBUSSEKSPRESSEN

Klikk på tidtabellen for å forstørre


TIDTABELL FOR TIMEKSPRESSEN

KLIKK PåTABELLEN FOR å FORSTøRREOVERSIKTSKART BUSSTERMINALEN I FREDRIKSTAD


RUTETIDER HVALERFERGENE

KLIKK På TABELLEN FOR å FORSTøRRE


TIDTABELL (LIVE) BUSS FRA FREDRIKSTAD TIL HVALER

Skjærgårdscruise med Hvaler Fjordcruise - Grenseområdets vakreste båtreise


TRANSPORTKART FOR OSLOFJORDREGIONEN