OPPLEV FRILUFTSLIVET

OPPLEV FRILUFTSLIVET PÅ HVALER

Skjærgården og det helt spesielle miljøet i de rustikke øysamfunnene har en magnetisk tiltrekningskraft på besøkende, enten de kommer med bil, buss eller båt. I hektiske sommeruker mangedobles kommunens innbyggertall med alle hytte- og feriegjestene. En fantastisk skjærgård og en kystlinje på til sammen 691 kilometer gjør at Hvaler har plass nok til alle - hele året.

Men -  stadig flere oppdager at Hvaler har uendelig mye mer å by på. Også vinterstid gjør det godt med en rusletur eller en tur til Herføl med fergen for virkelig å kjenne på været og den skiftende naturen. Som en kontrast til kystmiljøet kan du også oppleve innlandsidyll med sjelden flora og et rikt dyreliv.  De største av Hvalerøyene inneholder store skogområder med nær sagt all den skogstypen du kan finne i Skandinavia. Her veksler skogen fra barskog til fuktig svartorsumpskog. Og det beste av alt er at du som turgåer eller syklist kan ta i bruk all den herlige naturen, enten via stier eller over blankskurte svaberg.