ØYHOPPING

Opplev eventyret med øyhopping

En flott og sjarmerende ferie for en rimelig penge får du med øyhopping fra øy til øy i Hvaler-skjærgården. Med bil fra hovedstaden er du i skjærgårdsparadiset på knappe to timer. Så nær i distanse, allikevel så fjern og forskjellig i natur og miljø. Velkommen til øyhoppingstur i Hvaler-arkipelet!

 

 ØYLOFFING MED HVALER-FERGENE. Å FERDES MED FERGEN PÅ ØYHOPPING ER FOR MANGE REISEN SOM EN DEL AV MÅLET.©

 

Fra øy til øy med hvilepuls

 

DET ER EN LYKKE Å FÅ HØRE VANN KLUNKE INN TIL SVABERGENE, SE HAVET PÅ NÆRT HOLD OG KJENNE DEN SALTE VINDEN. STRANDHUGG NOEN TIMER PÅ EN ØY INNEN FERDEN GÅR VIDERE. BARE Å HOPPE OM BORD I FERGEN IGJEN NÅR ANDRE ØYER FRISTER. ©

Ta med familien og venner på øyhopping, opplev øyriket og skjærgården på Hvaler på en ny måte. Reis fra øy til øy med de koselige Hvalerfergene på en opplevelsesrik og bedagelig rundtur i Hvalers skjærgård. Fergene går fra havnen i Skjærhalden på øya Kirkøy alle dager hele året. Pakk sekken eller kurven med badetøy, pledd, håndkle, joggesko, ett klesskift, godt drikke og mat. Det er faktisk alt du trenger til en opplevelsesrik øyhoppingsdag i Hvaler-skærgården. Vil du være mer på farten og nå over større områder på kort tid, så er sykkelen en god venn å ta med seg ut til øyene. Ta gjerne med deg fiskestangen og. Det er selvfølgelig ingen som sier noe på at du reiser tomhendt og bare oppholder deg på fergens soldekk så lenge du vil. Det er mange som gjør det.

 

 

Øyhopping på sykkel er en populær aktivitet for hele familien. Bruk ferien til å sykle fra øy til øy på Hvaler. Her kommer du virkelig i nærkontakt med naturen. Opplev den fantastiske skjærgården, idylliske småsteder og gamle fiskehavner og det unike og varierte landskapet. Er du heldig ser du selkobbene boltre seg i vannkanten mens skarven flyr rett over deg.

 

 

Mange forbinder øyhopping med fergetransport mellom øyer, men det må ikke nødvendigvis være slik for å kalles øyhopping. Hvaler har ikke fastland og består bare av øyer, men de fire øyene Vesterøy, Spjærøy, Asmaløy og Kirkøy har bilvei med fastlandsforbindelse, og det er broer mellom disse øyene. Disse fire øyene egner seg godt til øyhopping og oppdagelsesferd fra sykkelsetet eller til fots. I forhold til de andre øyene på Hvaler er dette store øyer.

 

 

Bilfritt er det derimot på øyene som Hvalerfergene anløper. Søndre Sandøy og Nordre Sandøy er absolutt de beste øyene for sykkelturer. Øya Herføl er noe mindre enn de to sistnevnte, men sykkel kan med fordel tas med for å ta deg raskere ut i den flotte naturen her med fantastiske svaberg og jettegryter. Øyene Nordre Lauer og Søndre Lauer er små og egner seg best til fots.

 

 

Man kan reise hele dagen med kun én tur/returbillett og gå av og hoppe på igjen når man vil. Billetten er inkludert i opplevelsespasset som kan kjøpes på turistkontorene i Østfold. Uten pass kjøpes billett ombord. Det er heller ikke lovbestemt at øyhopping må skje ved å løse fergebillett – er du så heldig å ha tilgang til egen båt kan du besøke så mange øyer, holmer og skjær du måtte ønske.

 

VELKOMMEN OM BORD. HVALERFERGENE HAR 19 DAGLIGE AVGANGER FRA SKJÆRHALDEN OG TAR DEG MED TIL ET FANTASTISK ØYRIKE. HER FRA GRAVNINGSSUNDET MELLOM SØNDRE SANDØY OG NORDRE SANDØY.©

 

PÅ ØYA HERFØL BLIR DU MØTT VELKOMMEN AV DUFTEN FRA FERSKE KANELBOLLER OG TO HYGGELIGE KVINNER BAK DISKEN PÅ DET SOMMERÅPNE LANDHANDLERIET PÅ POSTEN. LES MER OM ØYA HERFØL HER

Nøkkeltall Hvaler-arkipelet

 

Antall øyperler i Hvaler-arkipelet er så stort at det er lite trolig at du rekker å besøke alle i din levetid på jord. Oftest når arealstatistikk skal beskrive øyriket Hvaler er det ett tall på antall øyer som går igjen; 833 øyer, holmer og skjær.  Hvor dette tallet har sitt opphav fra er usikkert, det som imidlertid er sikkert er at tallet er fullstendig feil og langt fra fakta. Hvalers 87 km² areal består nemlig totalt av 2 775 øyer, holmer og skjær, hvor det minste skjæret er 1,3 m² og den største øya er 30 km². Kystlinjen for hele Hvaler er 691 km.

 

FRA ØY TIL ØY I HVALER-SKJÆRGÅRDEN. KOM, SE, OPPLEV, TREKK INN FRISK LUFT OG LA SANSENE STYRE INNTRYKKENE.

4 bilfrie øyperler du enkelt hopper fra øy til øy med Hvaler-fergene

Følgende øyer på Hvaler har fergeforbindelse:

Lauer

Herføl

Søndre Sandøy (2 fergeanløp: Nedgården og Buvika)

Nordre Sandøy (2 fergeanløp: Sanne og Makø)

 

Oversiktskart øyhopping med ferge

 

© KARTVERKET

 

4 øyperler du enkelt hopper fra øy til øy

Vesterøy

Spjærøy

Asmaløy

Kirkøy