Hvaler må sies å være blant det ypperste av surfe-steder i Skandinavia. På Kirkøy ved sandstrendene Ørekroken og Storesand har du blant Norges beste forhold for alle typer brett-surfing. Se de beste surfe-stedene på Hvaler her:

 

ØREKROKEN

Ørekroken - paradis for windsurfing og kiting Ørekroken er sammen med Mølen i Vestfold, Østlandets beste område for all type surfing. Ørekroken er en meget populær badestrand om sommeren, vær derfor ekstra varsom ved badebøyene inne i bukten. Ellers utenfor badesesongen er det flott å bruke badestranden som base.

ørekroken - paradis for kitesurfing


BRATTESTØ

Klassisk sted for windsurfing siden 1980-tallet. Flotte strekk med fantastiske omgivelser med Akerøya og Akerøya Fort i vest, og Brattestø og Asmaløys vakre skjærgård i øst. Stranden i Brattestø fungerer fint som base. 

Strekket mellom Asmaløys vestside og Akerøya fort har vært populært blant surfeentusiastene siden 1980-tallet.
— Visit HvalerVEST FOR AKERØY

Området vest for Akerøya er kanskje det beste område for surfing på Hvaler. Ulempene her er at det er langt ut hit, og man er ekstremt sårbar ved et havari.


SKJÆRHALDEN

Skjærhalden fikk en ny og flott badestrand i 2013, og den fungerer utmerket som base for aktivitetene. Topp forhold for windsurfing. Området frekventeres mye av fritidsbåter og Hvalerfergene, så vær oppmerksom i dette litt "trange" farvannet. Den store båttrafikken gjør at det ikke er egnet for "liggetid" i vannet for ferske surfere.


SKIPSTADSAND

Meget bra område, det trekker bra her, men ikke egnet for nybegynnere her. Mye skipstrafikk samt at det er risiko for å bli "dratt med ut".